تحولات لبنان و فلسطین

۹ آبان ۱۴۰۰ - ۱۸:۱۰
کد خبر: 775047

نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد ویروس کرونا SARS-CoV-۲ می تواند گوش داخلی را نیز آلوده کند.

ویروس کرونا گوش داخلی را آلوده می‌کند

به گزارش قدس آنلاین، ایرنا به نقل از پایگاه اینترنتی یورک الرت نوشت: شیوع علایم شنوایی در بیماران کووید-۱۹ ناشناخته است، اما عفونت گوش داخلی می تواند مسئول بروز مشکلات شنوایی و تعادل باشد.

بسیاری از بیماران کووید-۱۹ علائمی را گزارش کرده اند که بر گوش تأثیر می گذارد. از جمله آنها می توان از کاهش شنوایی و وزوز گوش نام برد. سرگیجه و مشکلات تعادل نیز ممکن است رخ دهد که نشان می دهد ویروس SARS-CoV-۲ ممکن است گوش داخلی را آلوده کند.

اکنون مطالعه جدید محققان «ام.آی.تی» (MIT) و ماساچوست، شواهدی را ارائه می‌کند که نشان می‌دهد این ویروس واقعاً می‌تواند سلول‌های گوش داخلی، از جمله سلول‌های مویی را که هم برای شنوایی و هم برای تعادل حیاتی هستند، آلوده کند.

این محققان همچنین متوجه شدند الگوی عفونت مشاهده شده در بافت گوش داخلی انسان با علائم مشاهده شده در مطالعه روی ۱۰ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ که انواع علائم مرتبط با گوش را گزارش کرده بودند، مطابقت دارد.

محققان برای مطالعه خود از مدل‌های سلولی جدیدی از گوش داخلی انسان که خود ابداع کرده بودند و نیز بافت گوش داخلی انسان بالغ که به سختی بدست می آید، استفاده کردند. دسترسی محدود به چنین بافتی در مطالعات قبلی در زمینه کووید-۱۹ و سایر ویروس‌هایی که می‌توانند باعث کاهش شنوایی شوند، اشکال ایجاد کرده است.

«لی گرک» استاد موسسه مهندسی پزشکی و علوم MIT که این مطالعه را رهبری کرده است، می گوید: داشتن این مدل‌ها اولین گام است و این کار اکنون مسیری را برای مطالعه نه تنها روی SARS-CoV-۲ بلکه سایر ویروس‌هایی که بر شنوایی تأثیر می‌گذارند، هموار می‌کند.

قبل از شروع همه‌گیری کووید-۱۹، محققان این مطالعه با همکاری یکدیگر در یک پروژه روی توسعه مدل‌های سلولی برای مطالعه عفونت‌های گوش داخلی انسان کار می‌کردند. ویروس‌هایی مانند سیتومگالوویروس، ویروس اوریون و ویروس‌های هپاتیت همگی می‌توانند باعث ناشنوایی شوند، اما از آنجا که نحوه انجام این کار به خوبی درک نشده است، محققان به بررسی آن پرداختند.

محققان اوایل سال ۲۰۲۰، پس از ظهور ویروس SARS-CoV-۲، برنامه‌های خود را تغییر دادند. آنها به بررسی بیماران مبتلا به کووید-۱۹ که دچار کم شنوایی، وزوز گوش و سرگیجه شده بودند، پرداختند. محققان در ابتدا شک داشتند که آیا این علائم مرتبط با SARS-CoV-۲ است یا خیر و به همین منظور آزمایش هایی را انجام دادند.

آنها تصمیم گرفتند از مدلی که روی آن کار می‌کردند برای مطالعه عفونت SARS-CoV-۲ استفاده کنند. آنها مدل‌های سلولی خود را با گرفتن سلول‌های پوست انسان و تبدیل آنها به سلول‌های بنیادی پرتوان القایی ایجاد کردند. سپس این سلول‌ها را تحریک کردند تا انواع مختلفی از سلول‌های موجود در گوش داخلی (سلول‌های مویی، سلول‌های پشتیبان، رشته‌های عصبی و سلول‌های شوان) را مورد بررسی قرار دهند.

سلول‌های شوان (Schwann Cells) از سلول‌های دستگاه عصبی هستند که رشته‌های عصبی دستگاه عصبی محیطی را می‌پوشانند. در حقیقت میلین رشته‌های عصبی محیطی توسط این سلول‌ها ساخته می‌شود.

محققان با تجزیه و تحلیل بیشتر نشان دادند این ویروس در واقع می‌تواند گوش داخلی به ویژه سلول‌های مویی و تا حدی سلول‌های شوان را آلوده کند. آنها دریافتند که سایر انواع سلول‌های موجود در مدل‌هایشان به عفونت SARS-CoV-۲ ​حساس نیستند.

سلول‌های مویی انسان که محققان آنها را مورد مطالعه قرار دادند، سلول‌های مویی دهلیزی بودند که در حس کردن حرکت سر و حفظ تعادل نقش دارند. ایجاد سلول‌های مویی حلزون گوش که در شنوایی نقش دارند، بسیار سخت‌تر از ایجاد سلول‌های مویی دهلیزی است. با این حال، محققان نشان دادند سلول‌های مویی حلزون موش‌ها نیز پروتئین‌هایی دارند که اجازه ورود SARS-CoV-۲ را می‌دهند.

اکنون محققان امیدوارند از مدل‌های سلولی انسانی خود برای آزمایش درمان‌های احتمالی عفونت گوش داخلی ناشی از SARS-CoV-۲ و سایر ویروس‌ها استفاده کنند.

یافته‌های این مطالعه در مجله Communications Medicine منتشر شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.